flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стан організації бібліотеки

16 липня 2013, 15:22
АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА
СТАНУ ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ БІБЛІОТЕКИ Баришівського районного суду Київської області
за І півріччя 2013 року
       Аналіз проведено на підставі ст. 152 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» від 07.07.2010 року № 2453-IV, Наказу начальника територіального управління Державної судової адміністрації в Київській області від 16.11.2011 року № 112 та Положення «Про бібліотеку суду» затвердженого Наказом Державної судової адміністрації України від 18.03.2011р. № 65.
         В Баришівському районному суді систематично діє бібліотека, яка розміщена на першому поверсі. Відповідального працівника за організацію та діяльність бібліотеки в суді визначено консультанта суду Гордієнко Т.Б., що відображено в її посадовій інструкції.
         Діяльність бібліотеки здійснюється відповідно до Конституції України, Кодексів України, законів України, зокрема Закону України «Про судоустрій та статус суддів» від 07.07.2010 року № 2453-IV, «Про бібліотеки і бібліотечну справу», інших нормативно-правових актів України, наказів і розпоряджень голови суду, керівника апарату суду та Положення «Про бібліотеку суду».   
         Наказом керівника апарату, відповідно до Типових правил користування бібліотеками в Україні, затверджених наказом Міністерства культури і мистецтв України від 5 травня 1999 року № 275 затверджені Правила користування бібліотекою, які затверджуються керівником апарату суду.
         Бібліотека суду   здійснює   свою діяльність   відповідно   до   внутрішнього   трудового розпорядку суду.
         Бібліотека діє для забезпечення суду нормативно-правовими актами, спеціальною науковою літературою, матеріалами судової практики. З цією метою на бібліотеку покладаються такі основні завдання:
- формування   бібліотечних   фондів   відповідно   до   профілю   роботи   суду,   складу користувачів бібліотеки;
- інформаційно-аналітичне забезпечення суддів та працівників апарату суду; - забезпечення правового інформацією суддів та працівників апарату суду:
- організація     та     ведення     кодифікаційно-довідкової     роботи     та     довідково-бібліографічного апарату з використанням традиційних та новітніх носіїв інформації;
- систематизація та аналіз матеріалів, які містять правову інформацію;
- розширення номенклатури бібліотечних послуг, підвищення їх якості за допомогою використання інформаційної техніки і технологій, комп'ютеризації інформаційно-бібліотечних процесів;
- виховання   інформаційної культури,   формування вмінь та навичок користувача бібліотеки.
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ
 
       На підставі аналізу за І півріччя 2013 року стан організації бібліотеки в суді поставлений на доброму рівні, а тому необхідно постійно вдосконалювати, здійснювати обробку, централізовану каталогізацію, облік, зберігання та використання бібліотечних фондів, організовувати обслуговування читачів, зокрема створювати умови для використання бібліотечного фонду, роботи в бібліотеці, здійснювати замовлення щодо комплектування бібліотечних фондів, дбати про культуру обслуговування читачів, систематично здійснювати контроль за своєчасним поверненням до бібліотеки виданих користувачам документів.
         Аналітичну довідку направити в ТУ ДСА в Київській області.
 
Керівник апарату Баришівського

районного суду                                                                                                             І.М. Живиця