flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних!!!

05 березня 2019, 14:26

До уваги присяжних!!!

Шановні присяжні!

            Статтею 63 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02 червня 2016 року № 1402- -VІІІ визначено статус присяжного.

            Відповідно до підпункту ґ) пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-VІІ присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді) є особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

            Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції»  від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

            У зв'язку з наведеним, Територіальне управління ДСА України в Київській області нагадує про необхідність подання присяжними до 1 квітня 2019 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.

            Форма декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування затверджені рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 10 червня 2016 року №3.

            Декларація та повідомлення заповнюються та подаються особисто суб’єктом декларування на офіційному веб-сайті НАЗК за посиланням https://nazk.gov.ua/через власний персональний електронний кабінет суб’єкта декларування в системі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, шляхом заповнення відповідної електронної форми.

            Також повідомляємо, що суб’єкт декларування може подати виправлену декларацію без звернення до Національного агентства лише один раз упродовж 7 днів після подання декларації. Після цього терміну виправлення можливе лише з дозволу Національного агентства.

            На офіційному веб-сайті НАЗК є роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій та навчальне відео (https://nazk.gov.ua/video-0)  із заповнення декларацій у системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

           Рекомендації щодо роботи з Реєстром та роз’ясненнями щодо заповнення форми е-декларації за посиланнями: https://goo.gl/x3oJaq або ж відповідями на найчастіші запитання: https://goo.gl/m25UVP

            Додатково повідомляємо, що для початку заповнення вказаної декларації необхідно перейти на веб-портал НАЗК https://portal.nazk.gov.ua/login  та авторизуватись за допомогою особистого ключа ЕЦП (електронного цифрового підпису) та ввести актуальну адресу електронної поштової скриньки (бажано використовувати поштові скриньки доменних зон «ua», «net» або «com»).

            ВАЖЛИВО! Для подання декларації за минулий рік суб’єкт декларування має використовувати особистий ключ електронного цифрового підпису (ЕЦП).

            Тому, необхідно завчасно завітати до представництв АЦСК  для отримання ЕЦП.

            Просимо звернути увагу, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.

            У разі притягнення суб’єкта декларування до відповідальності за неподання, несвоєчасне подання декларації або в разі виявлення у ній недостовірних відомостей суб’єкт декларування зобов’язаний подати відповідну декларацію з достовірними відомостями.