flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апаратів судів можуть працювати дистанційно, але потрібна згода керівника — НАДС

14 вересня 2022, 10:50

Працівники апаратів судів можуть працювати дистанційно, але потрібна згода керівника — НАДС

А завдання повинні бути такими, які дійсно можуть бути виконані дистанційно.

 

У Національному агентстві з питань державної служби (НАДС) розповіли, чи можуть працівники державних установ, зокрема працівники апаратів судів, працювати віддалено та за яких умов.

Як розповів керівник експертної групи з питань розвитку спроможності управління персоналом НАДС Андрій Астапов, дистанційно робота для державних службовців, зокрема працівників апаратів судів, може бути запроваджена, але за умови надання відповідного дозволу.

 

“Дистанційна робота може бути запроваджена, але для цього потрібен дозвіл керівника установи або безпосереднього керівника того чи іншого працівника. Завдання, поставлені перед держслужбовцем, обов'язково мають виконуватись, а керівник повинен перевіряти ефективність виконання завдань”, - розповів Андрій Астапов під час онлайн-заходу “Управління персоналом: адаптація судів в умовах війни”. 

Крім того, за словами представника НАДС, дистанційна робота держслужбовця можлива за умови, що така робота дійсно може бути виконана дистанційно.

“Кожен державний орган повинен визначити свої можливості для дистанційної роботи”, - зауважив Андрій Астапов.

За словами представника НАДС, дистанційна робота повинна обліковуватись як і звичайний робочий час.

 

Нагадаємо, що у НАДС зазначили, що якщо державний службовець перебуває за межами України і просить надати відпустку, то підтверджуючі документи з країни перебування керівнику держустанови надавати не треба.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Джерело:  t.me/sudua